До Коледа пускат трамваите по „Графа”

0
Трамвайното трасе по ул. „Граф Игнатиев” е изцяло завършено
Катя КОСТОВА

Движението на трамваите по ремонтираното им трасе за движение по ул. „Граф Игнатиев” в София ще бъде пуснато до Коледа, прогнозира зам.-кметът по транспорта на Столична община Евгени Крусев.

„Трамвайното трасе по ул. „Граф Игнатиев” е изцяло завършено, положен е релсовият път, подменени са контактната мрежа и настилките. В момента се изпълняват довършителни работи. След като те приключат, ще бъде назначена приемателна комисия от ДНСК, която ще издаде Акт 16 и разрешение за ползване”, обясни той.

Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев” започна в началото на май, като според фирмата изпълнител е готов на 86%.

По думите на Крусев, общината прави всичко възможно заедно с фирмата изпълнител работите да приключат в най-кратки срокове, като се съблюдава качеството на изпълнението. Направени са редица огледи на място, като е имало и малки проблеми в някои участъци, свързани с обновяването. Те вече са преправени. „Строителен надзор” следи ремонта и подмяната на част от плочките на градинката пред църквата „Свети Седмочисленици” и има задачата да приема или не ремонта и да задължи строителите да поправят констатираните дефекти.

Според столичния зам.-кмет по транспорта разглеждат се варианти за обезщетения за търговците на ул. „Граф Игнатиев” заради ремонтите. „Столична община ще се включи в популяризирането на търговците по улицата”, допълни още Крусев.

В отговор на идеята част от засегнатите отговориха, че някои от колегите им вече са фалирали и едва ли е удачно например те да получат безплатна реклама, каквато обещават от общината.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си