Декоративни яйца, цветя, ярки панделки и свещи са сред задължителните празнични елементи в декора

20-4Декорацията на дома е един от най-добрите начини да добавим пролетно настроение. А когато Великден съвпада с началото на най-цветния и вдъхновяващ сезон, защо да не помислим и за повече пъстрота в интериора? Не е нужно да правите пълна трансформация на дома си, за да постигнете желания ефект. Може просто да вземете нови завеси или пердета, да смените покривките на масата и леглото, калъфите, декоративните възглавници.

20-10

20-2За великденския интериор е най-добре да използвате тъкани в пастелни нюанси с деликатни цветни мотиви, като по този начин ще създадете усещане за пролетна топлина в дома си. Добре стоят и платове в по-ярки цветове – лимонено, зелено, оранжево, розово. Ако умеете да шиете, възползвайте се от това си умение и създайте неповторими елементи за празничния си декор. Може да украсите празничната покривка и салфетките с великденски мотиви – шарени яйца, свещи, цветя, пиленца, зайчета, ангелчета.20-1

20-9Присъствието на цветни композиции е задължително навсякъде в жилището ви. Първо украсете всекидневната, така че всеки, който влезе в дома ви, да може да се полюбува на красивите цветя. Без значение от големината на букета, той трябва да създава усещане за празник. Може да поставите във ваза върбови клонки или да си направите красива цветна композиция с помощта на подходящ съд и напоена с вода гъба, на която да подредите цветята, клонките и останалите декорации. Разбира се, Великден не може да мине и без задължителните атрибути, 20-3като декоративни яйца, гнезда, фигурки на животни, ярки панделки и свещи. Класически елемент е и великденският венец, който може да поставите както на входната врата, така и във всяко едно помещение. На някоя от стените пък може да закачите стар чадър, който да служи за основа на свежа цветна феерия. Завържете парче цветна тъкан в долната част, а в горната поставете свежи растения, зеленина, мъх и цветни яйца. Ако използвате натурална зеленина, поставете я в найлонова торбичка или 20-8пластмасова чаша, за да не съхне. Вместо с метални халки или щипки, можете да окачите завесите в стаите с цветни панделки. Прокарайте сатенени ленти през отворите в горната част на тъканта на пердетата и ги захванете за корнизите, като завържете възел в предната част. Можете да импровизирате с панделки и върху обикновени пердета. Закрепете цветните аксесоари с безопасна игла там, където прецените за добре. Използвайте цветен комплект от чайник и чаши, за да обособитесвеж акцент за празничната маса. Поставете в чайника няколко 20-7стръка зеленина, а капачето оставете встрани. Обърнете една чаша върху чинийката и върху нея поставете дъно до дъно втора чаша, която можете да напълните със свежа зеленина в ярки тонове. Великденската кошничка за яйца, която е идеален подарък за близки и приятели, може да се използва и за украса на дома. В този случай е добре стилът й да е съобразен с останалата част от великденската декорация. Няколко пъстри пеперуди биха внесли също весело пролетно настроение. Може да ги сътворите от цветно 20-11фолио или просто да ги изрежете от списания. Ако живеете в къща, не забравяйте да украсите и двора. Там също може да поставите зайци, пиленца или декоративни яйца. Тъй като празникът е пролетен, съвсем спокойно можете да заложите и на фигури, изрязани като цветя. Ако пък същите са от материя, която позволява върху нея да се рисува, малките художници в дома ви с радост ще помогнат великденската ви ограда да придобие неподражаема индивидуалност.

20-6

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си