Навигатор Home » Новини » Документална фотоизложба показва жертви и разрушени сгради при опита за преврат в Турция

Документална фотоизложба показва жертви и разрушени сгради при опита за преврат в Турция 

Генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсейин Ергани край фотоса, показващ тежките разрушения на сградата на парламента в Анкара

Генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсейин Ергани се срещна с представители на медиите по повод една година от опита за преврат в Турция. Той откри тематична фотоизложба за Деня на възпоминание на жертвите за демокрация, както официалната власт определя 15 юли.

В нощта на пуча са убити повече от 250 турски граждани, а над 2000 са ранени.

При кървавия атентат освен хора са пострадали и разрушени знакови обекти. Изложбата показва документални кадри на ударени от бомби сгради, сред които е и тази на парламента в Анкара. Великолепната постройка умишлено няма да бъде ремонтирана и ще остане свидетелство за метежа от юли 2016-а, подчерта дипломатът.

Според консул Хюсейин Ергани държавата вече се отърсва от икономическите последици на най-кървавия терористичен акт в историята на турската република. Туризмът е сред най-засегнатите сектори и е претърпял сериозни загуби. В страната обаче няма спрени големи инфраструктурни проекти. Пример за това е строежът на новото летище в Истанбул. То ще е готово до една година и е най-голямата инфраструктурна инвестиция в цяла Европа.

 

 

Добавете коментар