Навигатор Home » Интериор и Екстериор » Дизайнерски експерименти с тавана

Дизайнерски експерименти с тавана 

20-7

Красивият завършек на стаите е постижим с разнообразни материали, греди в ярък цвят и всякакви интересни текстури

20-220-6

20-1Всяко помещение има нужда от красив завършек и именно затова дизайнерите акцентират все повече на това пространство в интериорните проекти. Отдавна идеята гладък бял таван е демоде. Върху тази част от стаите все повече се експериментира. Окачени тавани, тапети, пана от разнообразни материали, дървени греди в ярки цветове и всякакви интересни текстури са оръжията, с които професионалистите бягат от шаблона. Целта винаги е да се придаде индивидуален характер на 20-8пространството, като и изобщо не е задължително таваните да бъдат еднакви в целия дом. Важно е да ги съчетаете със стила на обзавеждането в конкретната стая. Може да промените тотално атмосферата на помещението, ако изберете по-смело и нетрадиционно решение за повърхността на тавана. Вариациите са още по-големи, ако имате и мансарда или пък зона със скосен таван. От това как ще я „разиграете“, зависи дали ще добавите усещането за широта и пространство на помещението, или пък ще го смалите допълнително.

20-5

20-4За да имате още по-голям ефект от един дизайнерски и нетрадиционен таван, не пропускайте да добавите огледала и огледални повърхности на мебели в съответната стая. Дали ще са окачени на стена, монтирани на врата, повърхности на маси или като елементи от шкафовете, зависи от цялостния избор на мебелировката.

 

20-920-3

20-11В момента много актуални са всички огледални повърхности с метални обшивки и орнаменти. Не е задължително да са в традиционното златисто или сребристо. Дизайнерите препоръчват обковът на стъклото да е в тъмносив металик, черно, а защо не и в класическото червено.20-10

 

Добавете коментар