Има вариант и за уникална градина на стената - кашпите са „вградени“ върху плоскостите на старо портманто.

Тенденцията за „имплантиране“ на колкото се може повече природа в затворени помещения набира популярност и многобройни поддръжници. Градският човек инвестира целенасочено в проекти, които го доближават до естествена природна среда. Дизайнери и ландшафтни архитекти обединяват усилията си в търсене и реализация на „зелени“ идеи в интериора.

Много и различни са вариантите да имаме повече свежа растителност и цветя у дома. Вече се предлагат цели екосистеми, с програмирано капково напояване и вградено осветление за закрити помещения. Стандартните решения – стайни растения в саксии и кашпи, обаче остават най-популярни и лесни за изпълнение. Те изобщо не са скучни и демоде, стига да има нестандартна мисъл, творчество и закачка в съдовете, в които се аранжира зеленината.

20-1

Една интересна идея как да направите персонални дизайнерски саксии за вашия дом е като отпечатате физиономията на член от семейството върху съдинката. Този креативен дизайн е разработен от интериорно студио в Република Казахстан и се радва на голям интерес. Необходимите материали са прозрачна пластмаса за външно запечатване, портретна снимка, саксия и растение за саксията по избор. Освен за семейното жилище такава саксия е оригинално решение и за подарък на ваш близък или приятел.

20-2

Каквито и саксии да имате подръка, можете да ги направите уникални и авторски. Достатъчно е само да ги „облечете“ в природен материал – плоски речни камъни, кора от дърво или пък мъх. За облицоването на саксията ви е необходим пистолет за силикон, декорацията може да е с различни акценти – например малки дървени калинки, които идеално се съчетават с кората на дървото.

20-6В търсене на екстравагантни поставки за саксии дизайнерите стигат и до шапките. Те предлагат да се вдъхне нов живот на старите шапки, като ги превръщат във висящи градини. С малко сръчност, разрез около бомбето или козирката на шапката се постарайте да промушите цвета и листата на растението, така че саксията да остане под шапката. Вече имате наистина цветни шапки в интериора.

20-5

 

Елегантните обувки, които вече са ви омръзнали, спокойно могат да заживеят втори живот като кашпи. Нужно е само да подберете правилно цветята в тях.

 

20-3

Връзката между виното и цветята може да са корковите тапи. Издълбани внимателно, те са перфектните минисаксии за дребните и непретенциозни суколентни растения.

 

 

20-7Оригинална поставка за саксии може да стане и пищният полилей. Вместо осветителни крушки авторска хрумка е да „грейнат“ цветя.

 

20-9

 

PVC тръби, декупаж или подходящо оцветяване – и вече имате най-оригиналните и нестандартни кашпи у дома. Аранжирани добре, те са свеж акцент за всеки интериор.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си