25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Изграждат рибарско селище в Крапец

Рибарско селище ще бъде изградено в село Крапец, община Шабла. Средствата са осигурени от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. и са в размер на над 420 000 лв. Селището е от изключително значение за местните рибари, за които това е основен начин на препитание.

По проекта се предвижда изграждането на работилница за ремонт на лодки, паркинг за леки автомобили и рампа с усилена настилка, която ще се ползва за достъп до 16 нови установки за лодки. Избран е и изпълнител на предвидените дейности. Община Шабла ще съфинансира проекта с над 55 000 лв.

Вторият етап предвижда изграждане на едноетажни постройки за съхранение на риболовни принадлежности и инвентар, както и втори паркинг. За осъществяването му Общината ще търси допълнително финансиране.

Срокът на изпълнение на проектните дейности е до ноември 2023 г.

Related Articles

Правят ОВОС на жп линията на границата със Северна Македония

За 28 март е насрочено да се направи Оценка за въздействието на околната среда (ОВОС) по проект за модернизация на жп линията Радомир-Кюстендил-Гюешево -...

Скок на цените на жилищата у нас

Цените на жилищата в страната са се увеличили с 1,2% през четвъртото тримесечие на 2023 г. спрямо предходното тримесечие. Най-голямо увеличение е регистрирано в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ