Детска градина „Осми март“ с нови площадки за игра

0

ПАВЛИКЕНИ

Детска градина „Осми март“ в Павликени се сдоби с нови площадки за игра. Те са изградени по европейски проект на стойност 110 916 лв., от които 63 146 съфинансиране от „Красива България”.

По проекта са изградени три изцяло нови детски площадки за игра, отговарящи на всички съвременни изисквания за безопасност. Едно от пространствата е за деца до три години, а останалите две – за деца от три до шест години. Към съоръженията са направени пясъчници, а в северозападната част на двора е монтирана детска къщичка за почивка, общуване и тематични игри. Монтирани са комбинирани съоръжения за игра – клатушки, влакче, люлка тип „везна”, пързалка. Изцяло ремонтирани са северната и източната част на оградата. Частично е обновена оградата на запад. Строително-монтажните дейности извърши фирма „Металпласт Инженеринг” ЕООД, Русе. Строителния надзор на обекта осъществи фирма „Стройинвест – ВТ 1” ООД, Велико Търново. Авторския надзор изпълни фирма „Проект плюс” ООД, Велико Търново. С реализацията на дейностите по проекта бяха създадени разнообразни, пълноценни и безопасни пространства за отдих, спорт и игра на децата, а 50% от лицата, работещи на обекта, бяха наети от Дирекция „Бюро по труда”, Павликени.

Кметът инж. Емануил Манолов посочи, че през последните няколко години са обновени всички дворове на детските градини в Павликени. Той припомни, че през последните две години също са модернизирани детските кътове в Комплекса за социални услуги, както и тези в селата Паскалевец и Долна Липница.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си