16 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

КАБ пое председателството на Координационния съвет на браншовите организации в сектора

Камарата на архитектите в България официално пое председателството на Координационния съвет на браншовите организации в областта на устройственото планиране, инвестиционното проектиране и строителството. Церемонията се състоя на 2 юли в присъствието на арх. Владимир Милков, председател на КАБ; проф. д.а.н. арх. Борислав Борисов, зам.-председател на КАБ; инж. Марин Гергов, председател на КИИП; инж. Георги Шопов, председател на Националната асоциация на строителните предприемачи; инж. Валентин Николов, изп. директор на КСБ; инж. Виолета Ангелиева, експерт в КСБ.

Координационният съвет бе създаден през есента на 2020 г. с цел обединяването на браншовите организации по ключовите теми и проблеми, касаещи развитието на сектор „Строителство“. Първото ротационно председателство на съвета бе възложено на Националната асоциация на строителните предприемачи.

През следващите шест месеца КАБ ще координира и организира съвместните консултации между професионалните организации в строително-инвестиционния процес. С тази задача персонално е натоварен зам.-председателят на КАБ проф. д.а.н. арх. Борислав Борисов.

Благодаря за успешното председателство на Координационния съвет от страна на Националната асоциация на строителните предприемачи, която постигна отлични резултати в работата си. Надявам се КАБ да продължи да следва тази посока и в бъдеще. КАБ е създадена заедно с КИИП с един закон, следваме едни и същи принципи и имаме пълна координация помежду си. Ще положим максимални усилия да превърнем Координационния съвет в авторитетен фактор, който да защитава интересите на бранша и обществото“, коментира проф. д.а.н. арх. Борислав Борисов.

Представителите на професионалните организации се обединиха около мнението, че е необходимо да работят в партньорство за развитието на сектора и защитата на обществения интерес.

Related Articles

Ускоряват строителството на Околовръстния път на Пловдив

Напредва логистичната работа по изграждането на Околовръстния път на Пловдив – проект, по който има голямо изоставане според зам.-министъра на регионалното развитие Николай Найденов. Проектът...

Приключи ремонтът на Двореца на културата в Перник

Приключиха строително-ремонтните дейности по обновяването на емблематичния за Перник Дворец на културата. В реконструкцията на сградата са вложени над 4,5 млн. лв., като финансирането...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ