16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Дебют: Седмица на дизайна в Австралия

По-малко от месец остава до старта на Седмицата на дизайна в Австралия, която ще се открие в средата на март. В нейните рамки между 16 и 20 март ще се проведе Melbourne Design Fair.

Панаирът на дизайна в Мелбърн ще покаже най-добрия съвременен дизайн от над 100 австралийски автори и производители. Свои участия са потвърдили водещи галерии, студия и агенции. Ще бъдат показани проекти на две платформи: PRESENT – специални експозиции на дизайнери, и SELECT – кураторска изложба, на която са представени най-добрите работи.

PRESENT ще представи съвременен дизайн, експониран от 13 от водещите търговски галерии, дизайнерски организации, агенции и студия в Австралия. Ценителите могат да видят там мебели, осветление и предметен дизайн.

SELECT обединява работите на над 36 австралийски творци, като техните произведения за продажба ще могат да бъдат видени и закупени от изложбата.

Форумът за дизайн е по инициатива на National Gallery of Victoria в сътрудничество с Melbourne Art Foundation за Melbourne Design Fair и през 2022 година е първото му издание. Организаторите считат, че той ще подпомогне популяризирането на съвременния дизайн в региона. Ще даде възможност за директна продажба и поръчки на дизайнерски мебели и продукти, а на 19 март панаирът ще предложи и открити срещи на дизайнери и куратори с посетителите.

Related Articles

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда "Нов...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ