Двама архитекти в управленския екип на кмета на Пловдив Здравко Димитров

0

Двама архитекти ще бъдат в екипа на новия кмет на Пловдив Здравко Димитров. В управлението на града влизат арх. Невена Балчева и арх. Димитър Ахрянов.

Арх. Невена Балчева поема поста заместник-кмет с ресор строителство, градоустройство, общинска собственост и инвестиции. Тя е родена във Велинград, завършила е Английската гимназия в Пловдив и архитектура в София. Има и богат административен опит. Била е главен архитект на район „Тракия“, два пъти директор на дирекция „Устройство и планиране“ към община Пловдив в периодите 2000-2007 и 2012-2016. Сега идва от частния сектор, където е проектант на свободна практика. Автор е на Общите устройствени планове на редица български градове. Работила е по застроителните планове на няколко пловдивски квартала. Има и международен опит в проектирането на 3 жилищни комплекса в град Аден, Иемен. По думите на Здравко Димитров начело с арх. Невена Белчева важните дирекции и отдели, свързани с градоустройството и общинската собственост, ще имат отличен ръководител, а гражданите и предприемачите могат да очакват бърза и открита работа и обслужване.

Главен архитект на община Пловдив става Димитър Ахрянов. Той идва от този пост от община Карлово. Преди това е работил като главен архитект в район „Южен“.

Илия Кирчев поема ресор „Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците“. За транспорта ще отговаря бившият директор на полицията в Пловдив генерал Тодор Чонов, образованието и културата поема Стефан Стоянов, Йордан Ставрев запазва отговорностите си за обществения ред и сигурност, а Георги Титюков продължава работа по всичките си ресори: спорт, социална политика и младежки дейности. Главен секретар ще е отново Ангелина Топчиева.

Целта ни е Пловдив да стане още по-добро място за живеене, затова събрахме най-добрите експерти за новия мандат, каза кметът. Той допълни, че не се е водил от политически пристрастия, а в името на Пловдив се опитал да събере експертен потенциал на високо ниво.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си