Да превърнем старите вещи в ефектна част от декора

0

Така не само ще обновим дома си, но и ще дадем своя скромен принос към опазването на планетата Земя

20-5Да върнем към живот старите и непотребни вещи, е основна кауза в стремежа ни да запазим хармонията на планетата, която засега единствена ни предлага годни за живот условия. По груби изчисления, цялото население на Земята произвежда средно по 4-5 млр. т отпадъци годишно. Тези цифри звучат плашещо, но пък в същото време могат да мотивират хората с креативно мислене да търсят начини да ограничат своя „принос” за мрачната 20-2статистика чрез рециклирането на стари вещи. С това, че ще „спасим” и „реанимираме” някоя стара стълба, автомобилна гума или столовете от вилата, превръщайки ги в част от домашния интериор, ще направим по-голяма услуга на човечеството, отколкото предполагаме. Ако в мазето или на двора лежи стара стълба или ръждясал велосипед, не бързайте да ги изхвърляте! Стимулирайте въображението си, извадете инструментите и се убедете сами, че можете да ги трансформирате в нещо друго, което ще ви върши добра работа 20-6още дълго време или най-малкото ще ви радва окото. Рециклираните суровини са идеалният материал за изработката на изключително ефектно обзавеждане. От голямо количество остарели книги, пресовани и слепени помежду си посредством лепило и силикон, например може да се направи интересна рамка за легло. Такава може да се изработи и от стари дървени щори и рециклиран естествен паркет.

20-9

20-8От товарни щайги и кутии стават уникални изобретения – холна маса, стол, бар количка или шкаф. А старият велосипед веднага се превръща в основа на ефектна мивка в банята. Рециклираните найлонови торбички ще ви послужат за направата на лампа. Красив и стилен е моделът на черно-бяла топка за полилей. Необходима е само твърда сфера, върху която да се залепят накъсани парченца в любимите ви тонове. От същия 20-7материал може да сътворите и плетен кош, който е добро място за съхранение на различни вещи. Цветовото разнообразие на найлоновите торбички позволява да се твори във всякакви посоки. Красиви табуретки, декоративни цветя и подложки за маса са само малка част от богатата гама предмети и аксесоари, с които може да разкрасите дома си.

 

 

20-1120-1520-120-420-14

20-13Техниките за изработка също не са сложни. Освен плетива може да се заложи на квилинг метод или просто лепене на отделни детайли. Така че не бързайте да изхвърляте старите вещи! От една страна, с тях ще преобразите до неузнаваемост жилището си, а от друга, това ще бъде вашият, макар и малък, но много ценен принос към общите усилия да се грижим за планетата, която наричаме свой дом.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си