8 C
Пловдив
понеделник, април 22, 2024

“Дановото училище” в Перущица – домакин на изложба на Салвадор Дали

Картинна галерия “Даново училище” в Исторически музей-Перущица показва отбрана сбирка от творби на световноизвестния Салвадор Дали. “Неочакваният Дали” е насловът на експозицията.

Тя пристига в Перущица като част от европейска обиколка на фамилия Кесаури, чиято собственост са експонатите на великия сюрреалист. Меценатите с грузински корени от години живеят във Франция и попълват колекцията наследена от техния дядо с творби от световноизвестни майстори.

Пътуват по света и показват части от нея в галерии в малки населени места. Така преди години жителите и гостите на Велинград имаха възможност да се насладят на оригинали на Марк Шагал, а друга част от картини на Салвадор Дали през лятото бяха показани в галерия в Русе.

Ценителите на гениалния майстор на сюрреализма от Каталуния могат да видят изложбата в Перущица до началото на месец април. Притежателите на творбите – Василий и Александър Кесаури, гарантират за абсолютната им автентичност както с подписа на Дали на всяко произведение, така и с официален сертификат за оригинал.

Related Articles

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ