“Дановото училище” в Перущица – домакин на изложба на Салвадор Дали

0

Картинна галерия “Даново училище” в Исторически музей-Перущица показва отбрана сбирка от творби на световноизвестния Салвадор Дали. “Неочакваният Дали” е насловът на експозицията.

Тя пристига в Перущица като част от европейска обиколка на фамилия Кесаури, чиято собственост са експонатите на великия сюрреалист. Меценатите с грузински корени от години живеят във Франция и попълват колекцията наследена от техния дядо с творби от световноизвестни майстори.

Пътуват по света и показват части от нея в галерии в малки населени места. Така преди години жителите и гостите на Велинград имаха възможност да се насладят на оригинали на Марк Шагал, а друга част от картини на Салвадор Дали през лятото бяха показани в галерия в Русе.

Ценителите на гениалния майстор на сюрреализма от Каталуния могат да видят изложбата в Перущица до началото на месец април. Притежателите на творбите – Василий и Александър Кесаури, гарантират за абсолютната им автентичност както с подписа на Дали на всяко произведение, така и с официален сертификат за оригинал.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си