16 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

“Дановото училище” в Перущица – домакин на изложба на Салвадор Дали

Картинна галерия “Даново училище” в Исторически музей-Перущица показва отбрана сбирка от творби на световноизвестния Салвадор Дали. “Неочакваният Дали” е насловът на експозицията.

Тя пристига в Перущица като част от европейска обиколка на фамилия Кесаури, чиято собственост са експонатите на великия сюрреалист. Меценатите с грузински корени от години живеят във Франция и попълват колекцията наследена от техния дядо с творби от световноизвестни майстори.

Пътуват по света и показват части от нея в галерии в малки населени места. Така преди години жителите и гостите на Велинград имаха възможност да се насладят на оригинали на Марк Шагал, а друга част от картини на Салвадор Дали през лятото бяха показани в галерия в Русе.

Ценителите на гениалния майстор на сюрреализма от Каталуния могат да видят изложбата в Перущица до началото на месец април. Притежателите на творбите – Василий и Александър Кесаури, гарантират за абсолютната им автентичност както с подписа на Дали на всяко произведение, така и с официален сертификат за оригинал.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол. Участъкът на моста над река Изгревско дере на път III-9901 Царево – Ахтопол –...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ