Децата пък се включват в „Цветна инициатива“ за лятното разкрасяване на курорта

 Николай АНТОНОВ

 Община Банско обяви старт на конкурса „Красивите градини на Банско“. С него местната администрация цели насърчаване на чувството за естетика у жителите на града при оформянето и поддържането на външните зелени пространства. Предвидената награда е отново цветна – посадъчен материал. Желаещите да участват следва да изпратят снимка на поддържана от тях цветна градина или дворно пространство, намиращи се на територията на Банско, уточниха от общинската управа. Всяка снимка трябва да е придружена с имена и данни за контакт, както и адрес на заснетото място.

След изтичане на крайния срок фотосите ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на община Банско – Bansko Official. Финалните 10 обекта ще бъдат селектирани на база на получените харесвания в социалната мрежа, като тричленна комисия ще определи окончателните победители във всяка категория. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени до края на септември т.г., а награждаването ще се проведе на 5 октомври 2018 г. – празника на Банско. Направленията, в които могат да участват всички любители градинари, са следните:

за най-красиво оформен двор-градина на жилище, дворно пространство на фирма, двор на заведение – механа, ресторант, кафе и т. н.; най-цветен балкон или тераса; най-добре оформена и поддържана тротоарна площ.

От общинската управа пожелават успех и хубави емоции на всички участници, като се надяват чрез тази инициатива градът да се превърне в още по-красиво и приятно място за живеене.

11+Bansko.2Междувременно местната власт стартира още едно събитие – „Цветна инициатива“, с което цели да ангажира с участие и най-малките жители на града. Инициативата ще даде възможност на децата в училищна възраст да вземат участие в лятното зацветяване на курортния град. Освен да се включат в засаждането на цветята в избрана площ в централната градска част, те ще имат възможност в срок до 30 април да предложат свой проект на цветна фигура, да изберат цвета на композицията и нейния рисунък. Най-доброто предложение, направено от младите ландшафтни архитекти, ще бъде изпълнено през месец май с подбрани цветя, отговарящи на посоченото цветово решение, обясниха организаторите от общината.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си