21 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Национална среща на експертите по програми и проекти в общините

Дванадесетото издание на Националната среща на експертите по програми и проекти в общините, организирано от НСОРБ и „НСОРБ–Актив“ ЕООД, ще се проведе от 5 до 7 декември 2022 г.

Столицата за поредна година ще бъде домакин на Срещата, заради многото гости от различни институции, имащи отношение към усвояването на средствата от ЕС.

Основни акценти, предвидени в програмата на Срещата:

* Национална нормативната уредба за програмен период 2021-2027.

* Прилагане на интегрираните териториални подходи – интегрирано градско, териториално и трансгранично развитие, ВОМР. Дейности и функции на териториалните органи.

* Приключване на програмен период 2014-2020 и напредък по отделните програмите за програмен период 2021-2027.

* Общинските проекти, финансирани с подкрепата на Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ).

* Проекти на НСОРБ в подкрепа на общините.

* Прилагане на Методиката за изменение на цената на договорите за обществени поръчки в резултат на инфлация.

Поканени за участие са заместник-министър председателят по управление на европейските средства; дирекция „Централно координационно звено“, Администрация на Министерски съвет; дирекции „Управление на териториалното сътрудничество“ и „Жилищна политика“ на МРРБ. Отправени са покани и към Управляващите органи на всички европейски програми, Министерство на земеделието и ДФ „Земеделие“; Министерство на енергетиката; Фонд ФЛАГ.

От общините за участие в Събитието са поканени кметове и ресорни заместник–кметове; директор дирекции, началник-отдели и общински експерти, ангажирани с общинските проекти; председатели на ресорни постоянни комисии към общинските съвети и общински съветници.

Related Articles

Събират опасни отпадъци от домакинствата във Варна

Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Акцията ще се проведе във всички райони на града и ще продължи...

Изграждат Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти в с. Голяма Желязна

В троянското село Голяма Желязна започна строителството на Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти. Инициативата “Шарена Задруга” беше обявена още преди година...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ