Готов е новият учебен корпус на УНСС

Близо 12 млн.лв. е инвестицията в него

0

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) ще приема студенти в нов учебен корпус от следващата академична година. Сградата вече е получила акт 16. С пускането й в експлоатация ще се облекчи работата на Университета, категорични са от ръководството.

Новият корпус на УНСС е една от най-големите инвестиции в образователната база в страната за последните години. Общата стойност на проекта е 11 706 200.00 лв., от които европейското съфинансиране е 3 824 077.72 лв. Националното съфинансиране е 674 837.24 лв., а собственото – над 7 млн. лв.

Сградата е построена по всички съвременни изисквания на пасивното строителство. А отоплението ще се осъществява посредством соларна инсталация. Ayдитopиитe ca мoдepни, c нaпълнo изгpaдeнa тexнoлoгичнa инфpacтpyктypa.

Постигната е главната цел на проекта – подобряване на качеството на образователната среда в сферата на висшето образование и повишаване на нейната привлекателност сред студентите. Осигурен е равен достъп на групите в неравностойно положение до образователните услуги. Това коментираха от ОП „Региони в растеж“ по повод откриването на новия корпус.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си