9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Готов е новият учебен корпус на УНСС

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) ще приема студенти в нов учебен корпус от следващата академична година. Сградата вече е получила акт 16. С пускането й в експлоатация ще се облекчи работата на Университета, категорични са от ръководството.

Новият корпус на УНСС е една от най-големите инвестиции в образователната база в страната за последните години. Общата стойност на проекта е 11 706 200.00 лв., от които европейското съфинансиране е 3 824 077.72 лв. Националното съфинансиране е 674 837.24 лв., а собственото – над 7 млн. лв.

Сградата е построена по всички съвременни изисквания на пасивното строителство. А отоплението ще се осъществява посредством соларна инсталация. Ayдитopиитe ca мoдepни, c нaпълнo изгpaдeнa тexнoлoгичнa инфpacтpyктypa.

Постигната е главната цел на проекта – подобряване на качеството на образователната среда в сферата на висшето образование и повишаване на нейната привлекателност сред студентите. Осигурен е равен достъп на групите в неравностойно положение до образователните услуги. Това коментираха от ОП „Региони в растеж“ по повод откриването на новия корпус.

 

Related Articles

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ