12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Глобиха община Дупница по европроект за саниране

Административният съд в Кюстендил потвърди санкция от 455 321 лв. на община Дупница по европорект за саниране на 7 многофамилни кооперации в града.

 Глобата е наложена от Управителния орган на ОП „Региони в растеж“. Съдът санкционира общината и с  още 8 500 лв. за деловодни разходи.

Размерът на санкцията е по два критерия. Първият е 5% от безвъзмездната финансова помощ по два договора с изпълнители за саниране. Вторият – 25% от финансовата помощ по 5 договора за саниране на жилищни кооперации по европроект, реализиран през 2020 г.

Нарушенията, установени от съда, са в изпълнение на процедурите и критериите по избора на изпълнители по дейностите за саниране. Нарушения са установени и в методиката по оценка на документацията на участниците в търга. Според съда това е създало възпиращ ефект за участие и не е създадена равнопоставеност за кандидатите. Решението може да се обжалва от община Дупница пред Върховния административен съд.

Това е втора сериозна санкция за общината в Дупница по ЗОП в частта за избор на изпълнител на дейности и обекти по европроекти.

 

Related Articles

Ограничават движението в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“

Ще се почистват стените и пътната настилка в съоръжението От 20:00 часа във вторник /23 април/ до 6:00 ч. в сряда /24 април/ ще се...

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ