Гигантски орхидеи превземат залите на търговския център Ruichang в Китай

0

Нашумелият с екологичните си проекти архитект Винсент Каллебо слага своя „зелен“ отпечатък и в мола

20-0
Арх. Винсент Каллебо

Серия от модулни кутии, приличащи на огромни орхидеи – това наподобява проектът „Дървени орхидеи” на Винсент Каллебо. Неговата, станала вече световноизвестна архитектурна фирма предлага този екоинтериор на търговския център Ruichang в Китай. Белгийският проектант, с подчертани интереси и разработки в областта на зелената архитектура, остава верен на максимата, че природата трябва да „превземе“ затворените пространства.

Концепцията му за интериор има за цел да превърне „студения” и сив мол в място със зелена и устойчива среда, в която човек може не само да пазарува, но и да си почива истински.
Според Каллебо модулните кутии – орхидеи, изработени от рециклирана дървесина, символизират баланса и връзката на човек с природата. Те стоят абсолютно естествено в зоните, предназначени за шопинг, хранене и забавления на закрито.

20-4

Сред многобройните екопредимства на „Дървени орхидеи”, които намаляват енергийния отпечатък, са: геотермалното отопление и охлаждане, естествената вентилация и осветление, събирането на дъждовната вода, както и рециклирането на органичните отпадъци.

20-220-3

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си