Навигатор Home » Архитектура » Георги Петков, интериорен дизайнер: В преодоляването на трудностите се крие майсторлъкът на всяка работа

Георги Петков, интериорен дизайнер: В преодоляването на трудностите се крие майсторлъкът на всяка работа 

Георги Петков е роден през 1981 г. в Пазарджик.

На 13 години започва да пише лирика и музика. 4 години по-късно започва да развива по-задълбочено своите умения в сферата на визуалните изкуства (фотография, графичен дизайн, фото- и видеообработка и др.)

През 2004 г. завършва бакалавърска степен, специалност „Маркетинг“, в Свищов.

В периода 2008-2009 г. работи като рекламен мениджър в една от най-бързо развиващите се тогава мебелни компании в България. Голямата му страст към интериорния дизайн започва именно по това време.

През 2010 г. изготвя първите си интериорни проекти и започва специализирано да се развива в областта на интериорния дизайн. Портфолиото му обхваща разнообразни по стил жилищни и обществени интериори, реализирани в различни градове на страната.

Каквото и да се случва, човек трябва да намира мотивация и да се завръща в играта

– Защо избрахте да се реализирате в България?

– А защо трябва да е другаде?

Не съм се замислял задълбочено и не съм си правил планове да отида и да търся реализация на професионалните си умения в друга страна.

Големи търговски вериги намират смисъл да участват на малкия ни пазар, а колко му трябва на един специалист или на малка стартираща фирма, за да намери своето поприще, без значение къде се намира. И не е ли най-естествено всичко да започва от там, където си се родил? Когато човек прави нещо смислено и полезно за другите, повечето го оценяват.

Знам, че България като страна, разположена близо до пазара на Западна Европа, има многократно по-голям потенциал в сектори като дизайн, архитектура, строителство, мебели и обзавеждане. Но в момента сме на етап, в който сме източник на „суровина“ за Запада. Нямаме собствени марки. В България има още да се учим за силата на дизайна и как той може да придава стойност на даден продукт или услуга.

– Какви са трудностите, с които се сблъсквате във Вашата работа?

– Нито една работа не е като ваканция, екскурзия, почивка на планина или море. Всяка работа е свързана постоянно с вземане на решения и преодоляване на препятствия. Така че в преодоляването на трудностите се крие майсторлъкът на всяка работа. Проблемите, за които трябва да се намират решения, могат да бъдат от всякакво естество – технически, свързани с изпълнители и контрагенти, отношения между възложител и изпълнител и др.

Всъщност, когато ми е трудно в нещо, в което съм добър, тогава разбирам значението на това, с което се занимавам. Тогава разбирам за какво са ме потърсили.

Каквото и да се случва, човек трябва да намира мотивация и да се завръща в играта.

– В каква обществена кауза във Вашия град бихте се включили?

– Има обществени каузи и „обществени каузи“.

Има хора, които са избрани за големите каузи и те държат в ръцете си ресурса, с който да ги осъществяват.

Моята кауза е да давам път на доброто в себе си и да се боря с недостатъците в мен, за да поддържам и изграждам добри отношения в семейството ми, сред приятели, колеги, клиенти, съседи и непознати.

Аз намирам най-много смисъл в тази кауза.

Трябва да си признаем всички, че тази кауза не е никак лесна, но тя ражда истинските плодове.


ПРОЕКТИ


7-17-47-5

7-2 7-3 7-6


 

 

 

Добавете коментар