В Талин очакват проекти на български архитекти

Могат да участват в конкурс за съвместния терминал Rail Baltica Ülemiste и прилежащото обществено градско пространство в столицата на Естония

0

Rail Baltica Ülemiste кани български архитекти да участват в архитектурния конкурс на съвместния терминал Rail Baltica Ülemiste и обкръжаващото обществено градско пространство в столицата на Естония, Талин.

Съвместният терминал Ülemiste е мястото, където Rail Baltica – изцяло нова железопътна линия в Европейската железопътна мрежа и част от TEN-T Северен морски – Балтийски коридор – започва. Това е един приоритетен инфраструктурен проект в ЕС, който представлява изключителна възможност и предизвикателство за най-ярките умове в архитектурата да излязат със звездно решение в покрайнините на град Талин, развиващата се област на Юлемисте, се казва в поканата за конкурса.

Тя е към всички архитекти и архитектурни фирми в ЕС, които искат да участват в проектирането на тази значима забележителност в Талин. Техническият дизайн на терминала ще бъде договорен с победителя в конкурса.

Дизайнерските идеи се приемат до 1 август 2019 г. Създаден е специален уебсайт за повече информация, 3D карта на зоната, както и официалните условия за участие в конкурса.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си