Навигатор Home » Новини » В СТОЛИЦАТА Кадастърът с изнесени офиси в районните кметства

В СТОЛИЦАТА Кадастърът с изнесени офиси в районните кметства 

Една от районните администрации с изнесено работно място на кадастъра е в „Нови Искър”

Катя ТОДОРОВА

Агенцията по кадастъра ще има свои изнесени офиси във всички 24 райони администрации в столицата. За това се договориха на среща в регионалното министерство строителният министър Николай Нанков, кметът на София Йорданка Фандъква и кметовете на районите.

В момента за 4 района – „Нови Искър“, „Надежда“, „Люлин“ и „Подуяне“, има подписани споразумения за създаване на изнесени работни места. Предстои в най-скоро време това да се направи и за „Илинден“. Вече е в ход изясняването на концепцията относно това как ще се оформят процедурно, юридически и финансово отношенията между страните по създаването на изнесените работни места за останалите 19 районни администрации в София.

Услуги в областта на кадастъра могат да бъдат заявявани и получавани чрез портала, който е част от интернет страницата на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, като 13 от 15-те услуги са и безплатни за гражданите, припомнят от МРРБ.

21 от столичните райони са с готова кадастрална карта. Работи се по създаването на такава за районите „Слатина“, Студентски“ и „Лозенец“, информира министърът.

 

 

Добавете коментар