Навигатор Home » Инфраструктура » В София Работата на бул. „Дондуков” продължава до края на октомври

В София Работата на бул. „Дондуков” продължава до края на октомври 

По бул. „Дондуков” остава да се довърши само отсечката между ул. „Раковски” и бул. „В. Левски”

Катя КОСТОВА

След първия учебен ден работата по бул. „Дондуков” ще продължи в отсечката между ул. „Раковски” и бул. „Васил Левски”, като този участък ще бъде затворен за движение. За него се планира ремонтът да продължи до края на октомври или началото на ноември, прогнозират от Столична община. В западния край на отсечката вече са докарани строителни материали и част от техниката и дни преди затваряне и на източния й край вече се работи усилено. При една от последните проверки на ремонтите по булеварда столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че изпълнителите са обещали да завършат целия проект до края на октомври, въпреки по-късните срокове, записани в договора по обществената поръчка.

На 15 септември трафикът бе пуснат по булеварда частично между улиците „Сердика” и „Раковски” и между „Кракра” и бул. „Васил Левски”. Така ще се даде възможност за пълно възстановяване на движението по стария маршрут в източния край на бул. „Дондуков” на тролеите с номера 1, 2 и 4, свързващи центъра с кварталите „Левски” и „Хаджи Димитър”. Сега се движат с помощта на резервното си захранване от дизел генератори и завиват при паметника „Левски” и след това на север по вече ремонтираната ул. „Кракра”, за да стигнат до бул. „Дондуков”.

Междувременно столичният кмет Йорданка Фандъкова се закани, че след летните ремонти в София местната власт започва да глобява фирмите за неспазени срокове и некачествено изпълнение на работата. Тя изрази недоволството си от свършеното по бул. „Шипченски проход” и улица „Асен Йорданов”. Фандъкова предупреди, че на изпълнителите на тези проекти ще им бъдат наложени максимални санкции.

След проверка на ремонта на въпросния булевард ден след това тя изпълни заканата си и обяви, че на фирмата изпълнител ще бъдат наложени санкции заради некачествено положен асфалт. „До този момент няма да им бъдат признати работи на стойност 553 хил. лева“, обясни тя и заяви, че общината няма да плати, докато фирмата не положи качествено асфалта. „Санкцията по договор, която ще наложим, до този момент е 130 хил. лева – уточни Йорданка Фандъкова. – Санкциите са сериозни, но ще настоявам фирмата да си свърши работата, за да можем да пуснем движението и там, както бяхме поели ангажимент“, подчерта кметът.

Добавете коментар