Навигатор Home » Региони » В село Бели извор Швейцарска компания построи обществена многофункционална сграда за 1 милион лева

В село Бели извор Швейцарска компания построи обществена многофункционална сграда за 1 милион лева 

15_ZAVOD

 

Поли ВАСИЛЕВА

Циментовият завод на швейцарската компания „Холсим” построи нова сграда в село Бели извор, където е базирано предприятието, съобщи кметът Кирил Илиев. Сградата е многофункционална – има административна част, в която е разположен неговият офис, клубове за художествени занимания, пенсионерски клуб, пощенска част, здравна служба, кафене. Има и зала за общи събрания със 120 места. Общата разгъната площ на сградата е 560 кв. м, а стойността й е 1 млн. лв.

Това не е първото дарение на завода за местните жители, голяма част от които са негови работници. Той е дарил модерен парк с езеро, спортни съоръжения и кътове за отдих.

Случихме на приватизатори, каза кметът на селото Кирил Илиев. „Холсим Лафарж” превърна бившия ни завод „Белоизворски цимент” в модерно европейско предприятие, което не само дава работа и доходи на моите съселяни, но се грижи и за условията на труд и за живота на своите работници, каза кметът, приемайки ключа на сградата.

Стоим близо до общините, където работим, увери директорът на завода Тодор Костов. Помагаме и улесняваме местните жители в техните грижи за битието, каза още той. Благодарност за новата придобивка – модерната сграда, изказа и кметът на Враца Калин Каменов.

Сградата откриха директорът на „Холсим” Тодор Костов, кметът на общината във Враца Калин Каменов, кметът на селото. Митрополит Григорий отслужи водосвет за здравето на дарителите и местните жители.

Откриването на новата сграда се превърна в празник за цялото село. Събитието съвпадна с провеждането на фолклорния фестивал „Бели нощи”, а оркестър от Сърбия с ръководител Марко Стойкович весели всички до среднощ.

Добавете коментар