18 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

В Бургас изкачват 14-етажна сграда за Деня без асансьори

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи на 14 април в хотел „Парк“. Общо нагоре и надолу участниците в акцията ще преминат през 516 стъпала.

Целта на събитието е промотиране на физическата активност и здраве чрез насърчаване всекидневното ползване на стълби, а не на асансьори.

Инициативата е със състезателен характер и има благотворителна цел – подкрепа на младежките доброволчески дейности в града. В нея може да се включи всеки – индивидуално или в екип по трима.

Организатори на събитието са: сдружение „Асоциация за стратегическо управление Делфи“, фондация „Астика“, университет „Проф. д-р Асен Златаров“, сдружение „Младежка доброволческа мрежа“. Инициативата се осъществява с участието на доброволци по проекти на програмата „Европейски корпус за солидарност“.

Записването за участие е онлайн до 13 часа на 13.04.2024 г.

Related Articles

Община Видин подменя уличното осветление

Дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване годишните разходи за електрическа енергия започват във Видин. Те ще се осъществяват по проект „Рехабилитация и...

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ