Навигатор Home » Региони » В Берковица Започна саниране на детски градини и ясли

В Берковица Започна саниране на детски градини и ясли 

15_Berkovica

Поли ВАСИЛЕВА

Част от детските заведения в община Берковица вече са обновени, съобщи кметът Милчо Доцов. Сградите на едни от тях са ремонтирани по проекти, финансирани от европейските фондове. За други са предвидени средства в общинския бюджет за 2017 г. Основните дейности, които вече са извършени, са ремонти на покривите на няколко детски заведения. Изпълнена е и хидроизолацията на покрива на детските ясли. Поставени са нови улуци и водосточни тръби. Миналата година сградата е била санирана, но покривът не е бил включен в проекта. Общината е осигурила и средства за изграждане на рампа за достъп на детски колички. Направен е и вътрешен ремонт на помещенията. Така на три етапа яслите са модернизирани изцяло. За тях общината е отделила 250 000 лв.

В момента строители поставят хидроизолация на покрива на детската градина в село Бързия. Направена е изравнителна циментова замазка, монтирани са нови улуци и водосточни тръби. С това се спират течовете от покрива, които тормозеха през последните години служителите на заведението. Стойността на този ремонт е 20 000 лв., осигурени от общината.

Разработваме и проект за обновление на сградата на Лесотехническата гимназия в града. Отскоро е предадена на общината и тя започва да се грижи за нея, допълни кметът. Другата гимназия – „Д-р Иван Панов”, е обновена изцяло с няколко общински проекта. В града се създават безопасни и качествени условия за пребиваване на децата и учениците в детските заведения и училищата, каза още Милчо Доцов.

Добавете коментар