Зимната пухена мода се прехвърля върху креслата, диваните и пода             

Сега е сезонът, в който у всички ни се появява потребността от допълнително усещане за топлина и уют. Сега е и идеалното време да помислим за промени в интериора, така че домът ни да се превърне в най-желаното и спасително местенце, способно да обгърне и подслони всеки премръзнал.

20-720-3

Правилото през студените месеци е едно – зимната мода се прехвърля върху дивани и легла с множество шарени текстури и цветове, за да се запази топлината в дома. Съществуват много дизайнерски техники, които могат да създадат уюта вкъщи.

20-13Най-простият и едновременно ефикасен инструмент за декорацията на домашния декор е цветът. Добавяйки в обстановката топли цветове (оранжево, нежнорозово, жълто, червено, наситено зелено), ще привнесем и топлината, и спомените за слънчевото лято. Един от начините за постигането на този ефект е използването на цветен текстил. Разхвърляйте ярки възглавници и плетива върху меката мебел или сменете пердетата с по-плътни завеси. Всички тези малки изменения помагат за създаването на приятна домашна атмосфера през студената зима.

20-15

20-8Същият ефект може да се постигне и с промяна на текстурата на материала. Обърнете повече внимание на тапицерията на мебелите! Велур, вълна, кадифе – традиционно се считат за зимни тъкани, тъй като се асоциират с меките топли пуловери. Не забравяйте да постелите и мек килим на пода! Това работи безотказно, защото пухената постелка може да ви сгрее винаги и в най-студените зимни вечери. Добавянето на овча кожа в декора също е много добро решение.

20-620-10

20-11Тя е подходяща за почти всеки кът, особено за покриване на местата за сядане и спане. Можете да поставите на пода, а може да покриете с нея креслата, столовете или меката мебел. Освен това кожата се вписва идеално във всякакъв тип обзавеждане – от модерния стил до този с ретро звучене. За създаването на уютна атмосфера ще ви помогне и огънят от камината. Ако в дома ви няма камина, може да използвате свещи. Огънят винаги се асоциира с топлината и колкото повече или по-обемни са свещите, толкова по-топъл и уютен ще бъде домът ви. Общоизвестен факт е, че обонянието ни също 20-14участва в изграждането на представата за домашен уют. Например уханията на ванилия, цитрусови плодове, върбинка, канела, бергамот, роза или сандалово дърво имат изключително благотворно въздействие върху нашите възприятия. За тази цел е най-добре да се използват етерични масла или ароматни свещи. Запалете ги и се насладете на приятния им аромат! В комбинация с чаша горещ чай зимата гарантирано няма да ви изглежда толкова сурова.

20-1820-420-16

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си