Връщат надвзетите суми за електронни винетки

Засегнатите трябва да изпратят заявление в свободен текст до председателя на АПИ

0

АПИ започва да връща надвзетата сума на потребителите, платили неколкократно за електронна винетка за един и същ регистрационен номер с един и същ период на валидност. Това съобщиха от пресцентъра на службата.
Потребителят трябва да изпрати заявление в свободен текст до председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. В него трябва да опише казуса. Към заявлението трябва да бъде приложена следната информация:
– при картово плащане – регистрационен номер на автомобила; PAY номер; начин на плащане – чрез мобилно приложение, чрез уеб сайта bgtoll.bg или терминал за самотаксуване. В случай, че плащането е извършено чрез терминал, трябва да се посочи обекта, в който се намира устройството;
– плащане в брой – разписка за плащане;
– по банков път – платежно нареждане, съдържащо съответния PAY номер, който системата генерира; регистрационен номер на автомобила.
Искането ще бъде разгледано и сумата ще бъде възстановена до 30 дни от постъпването. Потребителят трябва да посочи и банкова сметка, на която да бъде преведена сумата.
Заявления могат да подават хората, купили е-винетка от:
специализирания сайт www.bgtoll.bg, мобилното приложение BGTOLL, терминалите за самотаксуване и на каса в брой в Областните пътни управления. Документите трябва да се изпращат на адрес: гр. София, пл. „Македония” 3, Агенция „Пътна инфраструктура” или в Областните пътни управления.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си