Враца обнови 18 улици за година

За строително-ремонтните работи на пътните участъци са изразходвани 2 млн. лв.

Поли ВАСИЛЕВА

Само за една година във Враца са обновени 18 улици, а стойността на строително-ремонтните работи е 2 млн. лв. Това съобщи кметът Калин Каменов, който направи равносметка на работата на общината през 2017 г. Други 27 улици са възстановени след разкопаването им за подмяна на тръбите по проекта за водния цикъл на града. Това не са всички улици, обхванати в него, предстои да бъдат възстановени още 9 отсечки. За ремонт на пътни участъци в селата на общината са вложени 461 506 лв., като най-спешна е била реконструкцията на пътя Чирен – Девене – Три кладенци и Мраморен – Голямо Пещене. Средствата са от капиталовата програма на общината. АПИ също е помогнала на местната администрация – тя е вложила 311 000 лв. за ремонт на отсечката Горно Пещене – Тишевица – Вировско – Върбица. Осигурени са и 13 млн. лв. за обновяването на пътя Враца – Леденика.

За модернизация на образователната инфраструктура във Враца през годината са изразходвани 2,2 млн. лв.

Един от последните обновени обекти е детската градина в Три кладенци, която е филиал на ДГ „Щастливо детство” във Враца. Финансирането на проекта „Зелено сърце” е осигурено от ПУДОС – Национална кампания „Чиста околна среда”.

Нови 6 млн. лв. са договорени за ремонти на 6 учебни заведения и изграждането на 2 спортни зали.

Общината продължава да бъде лидер в санирането на сгради по Националната програма за енергийна ефективност. Досега е завършено санирането на 11 сгради, а през 2018-а трябва да бъдат обновени още 16.

Цялостната промяна на облика на Враца ще продължи с изпълнението на 14 проекта на обща стойност 120 млн. лв. Предстои да бъде обновена волейболната зала, да бъдат ремонтирани улици по водния цикъл в квартал „Бистрец” и др.

През 2018 г. ще бъде въведена нова система за сметосъбиране и сметоизвозване. Предвижда се закупуването на 8 нови машини, които ще обогатят комуналното стопанство на града. От общината отчитат и увеличаване броя на туристите. През 2017-а са регистрирани 70 000 нощувки, което означава, че интересът към Враца като туристическа дестинация расте.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си