Виждам налагането на интериорния дизайн в България не като лукс, а по-скоро като необходимост

0
Йоана Котарова е родена на 11.02.1988 г. в Бургас. Завършва средно образование в ПГ по САГ „Кольо Фичето“, специалност „Геодезия“, в Бургас.Висшето си образование получава в Нов български университет, специалност „Интериорен дизайн“.Работила е като проектант в две фирми за производство на мебели в Бургас. В момента е интериорен дизайнер във фирма, занимаваща се с цялостен интериорен дизайн.

Йоана Котарова, интериорен дизайнер:

Бих се ангажирала с подобряването на визията на жп гарите и по-конкретно на оформлението на вагоните на влаковете

– Защо избрахте да се реализирате в България?

– В България има редица дизайнери, чиито проекти по нищо не отстъпват на проектите на световните величия в бранша. Като българи има много неща, с които трябва да се гордеем. Смятам, че хората, които са наясно с правилния процес на работа в реализацията на един интериорен проект, определено се доверяват и използват услугите на добрите интериорни студия. С всяка изминала година все повече и повече хора в България се обръщат към професионалистите в бранша. Аз виждам бъдещето на интериорния дизайн в България не толкова като лукс, а по-скоро като необходимост. Поради тази причина реших да се реализирам в България.

– С какви проблеми се сблъсквате по време на Вашата работа?

– Не бих казала проблеми, по-скоро това са изисквания и желания на клиента. Работата на интериорния дизайнер е не само да визуализира идеята му, но и да бъде малко като психолог на своя клиент. Много е важно да разбера хобитата, интересите му, какви цветове харесва и в какъв стил би искал да бъде цялостният интериор. А най-важното е дизайнерът да работи заедно с клиента и чрез взаимна комуникация да достигнат до решение, което да задоволява нуждите и желанията на клиента.

– В каква обществена кауза във Вашия град бихте се включили?

– Бих участвала в подобряването на визията на жп гарите и по-конкретно на интериорното оформление на вагоните на влаковете. Всички знаем състоянието им, а много хора използват този вид транспорт. Смятам, че може да се направи много в посока подобряване на интериора, за да бъде пътуването по-приятно и уютно.

Златина-спалня-(1)
Спалня 1
апартамент-Бургас-(5)
Апартамент Бургас
спалня2-(2)
Спалня 2
кухня-(2)
Кухня
Фризьорски-салон-Бургас-(1)
Фризьорски салон
Фризьорски-салон-Бургас-(2)
Фризьорски салон

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си