Навигатор Home » Новини » Вече имаме ледена пързалка на брега на Черно море

Вече имаме ледена пързалка на брега на Черно море 

11-7

Уникалното съоръжение е трето в света след тези в Сочи и Дубай

   11-1Уникална за България и Европа закрита ледена пързалка с олимпийски размери вече има в Кранево на брега на Черно море. Пързалката, която е третата подобна в света след тези в Сочи и Дубай, се намира в комплекс „Терма ЕКО”, част от който е и петзвезден хотел. Министърът на туризма Николина Ангелкова присъства на откриването на съоръжението. Там вече тренират състезатели от различни страни, но базата ще е достъпна и за жителите и гостите на района.

11-5За обработката на леда на пързалката е закупена ролба на стойност над 200 000 евро. Тя е предпочетена заради работата й на ток, което е възможно най-щадящо за околната среда и природата. Топлият въздух, който се отделя при работата на климатичната система на пързалката, се използва за подгряване на открития и закрития басейн с олимпийски размери, които също са част от спортния комплекс. Той включва още зала за художествени тренировки, терени за игра за различни спортове, както и специализиран фитнес център и отделение за рехабилитация на спортисти и гости.

11-3Инвестицията е на стойност над 50 млн. евро, а инвеститорът преди дни дари на община Балчик асфалтов път на стойност 400 000 евро. Комплексът осигурява трудова заетост на десетки българи. Министърът на туризма Николина Ангелкова коментира, че изградената материална база съчетава морски, балнео, СПА, конгресен, спортен и други видове туризъм и е нагледно доказателство за най-актуалните тенденции за устойчивото развитие на сектора, както и привличането на висока категория потребители.11-4

Проектът в Кранево предвижда и нови инвестиции през 2018 г. Ще се изграждат специални корпуси за подготовка и възстановяване на отбори и други специализирани съоръжения за активен отдих.

Добавете коментар