Вестник „Строителство Имоти“ награди най-добрите в строителния бизнес

0

На церемония в „Капитал Форт“ медията връчи статуетките „Архитект“, „Конструктор“ и „Строител“ на 2015 година

За 23-ти пореден път в. „Строителство Имоти“ събра на бляскава церемония най-изявените и утвърдени архитекти, конструктори, строители, фирми производители и дистрибутори на строителни материали. По традиция медията отличи със статуетки и грамоти най-успешните и доказали се професионалисти в четири раздела: „Архитектурен дебют“, „Архитект на 2015 година“, „Конструктор на 2015 година“ и „Строител на 2015 година“. Сериозното участие на проектите потвърди и тази година, че конкурсът се явява форум, на който мерят сили само най-добрите. Събитието тази година се проведе в една от най-внушителните сгради в България – небостъргача „Капитал Форт“. Сред официалните гости бяха зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев, началникът на Дирекцията за национален строителен надзор Милка Гечева, главният архитект на Старинен Несебър Атанас Пинков, председатели на камари и браншови организации, общински съветници. Церемонията уважиха и много бизнес партньори и приятели на вестника от цялата страна. Водеща бе атрактивната Наталия Кобилкина, а за доброто настроение на гостите се погрижиха талантливата певица Ева Мария и танцьори от една от най-добрите балетни формации у нас.

 

ОФИЦИАЛНОТО ПРИСЪСТВИЕ
Димитър Главчев, зам.-председател на Народното събрание: Конкурсът е стимул за една благородна надпревара и съзидателност

12-13-_Glav4evЗа мен е изключителна чест да присъствам на ежегодните награди на в. „Строителство Имоти“. За професионалните гилдии отличията в категориите са не само въпрос на престиж, а и на професионализъм и новаторство. Екипът на медията трябва да бъде поздравен за усилията да превърне конкурса в запазена марка и повече от 20 години да бъде стимул за една благородна надпревара и съзидателност. Този авторитетен форум не само стимулира и прави достояние на нашата общественост творческите умения на архитекти, инженери и проектанти, той не само обединява строителния бранш, но и способства идеята за една по-добра и хармонична среда да намери своето развитие и приложение. Тази проява, добила национална представителност, прави съпричастни и ангажира не само националните институции и местната власт, но и всеки един отделен човек в съответния регион в общия ни стремеж да изграждаме красиви, модерни, екологични и европейски населени места. Ежегодните награди на вестника не само популяризират направеното от архитекти, конструктори и строители, те не само поощряват добрите практики в бранша, но са и място за създаване на контакти на много нови проекти, инвестиции и партньорства. Тези награди са и отговорност. Летвата е вдигната високо и тя може да открива само нови и по-високи хоризонти. Поздравявам организаторите на събитието за това, че са си поставили такава мащабна и завидна цел, която са успели да претворят многократно в тези запомнящи се годишни церемонии. Поздравявам и тези, с чиято подкрепа нашата архитектурна среда и културен ландшафт се развиват и обогатяват с нови модерни проекти и технически решения.

 

ДОМАКИНИТЕ
Цветелина Хайгърова, управител на в. „Строителство Имоти“: Радвайте се на малките неща

IMG_8702Конкурсът на вестника е отражение на състоянието на бранша, той е като едно маркетингово проучване на сектора. Съживяването на строителството е факт и ще го видим в номинациите тази вечер. Тъй като годината се очертава силна, а това означава много работа, си мислих и реших – ще наблегна на съвсем простите истини. Не забравяйте да се радвате на малките неща, защото точно те ни правят по-щастливи и живи! Естествено, не мога и няма да пропусна да благодаря на спонсорите на събитието. И тъй като не споделям максимата „И сам воинът е воин“, благодаря и на моя екип! Както бях писала в поканите за събитието, нека споделим емоцията и оттук със статуетки да си тръгнат само най-добрите.

 

СПОНСОРИТЕ

Явор Арсов, „Оргахим“ АД: Избрахме това събитие за премиерата на най-новата си боя SPIRIT

Чрез такива форуми, като Годишните награди на в. „Строителство Имоти“, фирма „Оргахим“ става все по-разпознаваема в нашия сектор. Заявяваме тежката си позиция в бранша. Затова именно на това събитие правим премиерата на най-новата си боя SPIRIT. Убедени сме, че това представлява интерес и ще направи впечатление на аудиторията, която е все от професионалисти.

Виктор Щраков, „Глобус“: Форумът ни дава съмишленици

Присъствието ни като спонсори на събитието на вестник с 23-годишна история е важно за нас, защото ни дава съмишленици. Това е най-важното, защото вярвам, че ние, българите, можем да правим много добри неща и да постигаме повече от това, което е в момента, ако си партнираме. Тогава ще предлагаме много по-високо качество на продуктите и услугите, независимо дали става въпрос за строителни материали, или за вестник.

Цанко Миланов, „Винербергер“ ЕООД: Хората от сектора оценяват това, което правите

Ние пета година сме спонсори на това събитие и всяка година то добива все по-голяма популярност и все по-добро име, което значи, че хората от сектора го оценяват. Освен това ние винаги сме разчитали на дългосрочните партньорства. За нас еднократните активности и събития не са интересни. Затова смятам, че колкото по-дълготрайно е едно партньорство, толкова по-плодовито е то.

Теодор Лазаров, „Марисан“ АД: За нас е чест да бъдем част от тази церемония

За фирма „Марисан“, за всички нас е чест, че бяхме поканени и сме част от това събитие, което е сред най-важните в нашия бранш. За нас това е възможност да се срещнем с наши партньори и контрагенти, с които сме работили и продължаваме да работим във времето. Имаме възможност тук да срещнем и нови, с които да си стиснем, както се казва, ръце и да си партнираме в бъдеще във всички направления на строителството.

Стоян Щерев, Девня цимент, „Италчементи груп“: Беше естествен избор да участваме и да връчим приза „Архитект на годината“.

Освен от чисто промоционална гледна точка, не бива да се забравя, че ние сме производител, нашите продукти стоят в основата на реализацията на множество проектантски, архитектури и строителни решения. Затова за нас беше един естествен избор да участваме в това събитие и да връчим награда „Архитект на годината“.
Сега е още твърде рано да прогнозираме как ще се развие 2016 година, но нашите очаквания са, че поне ще се задържи и дори ще се увеличи с малко нивото на бизнес активност от предходната година.

Тодор Димитров, „Алукьонигщал“ ЕООД: Използвахме възможността името на „Алукьонигщал“ да се чуе още повече в бранша

Има много сгради в България, които са направени с наши материали, и ние искаме да се представим лично на форум като този. Тук срещаме много наши партньори – архитекти и строители, много професионалисти в нашия сектор. Това, което екипът ви организира, е една много добра възможност името на „Алукьонигщал“ да се чува колкото се може повече сред ангажираните в бранша.

 

КЛАСИРАНЕ

Архитектурен дебют

Арх. Иван Иванов – Къща за гости, с. Челюстница, общ. Чипровци

Конструктор

1. „Структо” ООД – „Капитал Форт“, гр. София
2. „Иркон” ООД с инженери Васил Митев и Кирил Милев – „Булстрад Арена Русе”, гр. Русе
3. „Структо” ООД – Детски научно-образователен център „Музейко”, гр. София
Архитект жилищно строителство

1. „Амфион” ЕООД с архитект Борислав Богданов – Административно-жилищен комплекс „Соник“, гр. София
2. „Артекс Проект” ЕООД – Жилищна група „Лилия“, гр. София
3. „ВБ Студио” ООД с архитект Веселин Серкеджиев – Ваканционна жилищна сграда „Амур“, гр. Несебър
Архитект нежилищно строителство

1. „А и А Архитекти” ООД с архитекти Ангел Захариев и Асен Милев – „Капитал Форт“
2. „Ателие Серафимов – Архитекти” ООД с архитект Радомир Серафимов – „Булстрад Арена Русе”, гр. Русе
3. „Вамос” ООД с архитект Деян Дечев – Курортен комплекс „Свети Влас“, Свети Влас
Строител жилищно строителство

1. „Артекс Инженеринг” АД – Жилищна група „Лилия“, гр. София
2. „Калисто Мати” ЕООД – Жилищна сграда с ателиета за творческа дейност, магазини, гаражи и подземен гараж, гр. Пловдив
3. „Артекс Инженеринг” АД – Жилищна сграда „Света Юстина“, гр. София

Строител нежилищно строителство

1. „ГБС – Пловдив“ АД и „Металстрой АМС“ ООД – Многофункционална спортна зала с покрит колодрум, гр. Пловдив
2. „Бигла III” – Детски научно-образователен център „Музейко”, гр. София
3. ХМЦ АД – Източноправославен църковен храм „Свети Николай Чудотворец“, гр. Пловдив

IMG_9041 IMG_8765 IMG_8841 IMG_8878 IMG_8935 IMG_9014

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си