Веселин Милев е роден и израства в Пловдив. Там завършва средното си образование в ЕГ „Иван Вазов”, а през 2017 г. се дипломира в Нов български университет в София, специалност „Интериорен дизайн”. Участва в организирането на фестивали за градска среда и култура, занимава се с проектиране на интериорен и сценичен дизайн.

Има достатъчно възможности за начално развитие в България, стига човек да е напорист и търсещ

– Защо избрахте да се реализирате в България?

– Никога не съм обмислял реализацията си тук или на друго място твърде задълбочено – то просто се случи. Смятам, че човек може да намери достатъчно възможности за начално развитие в държавата ни в сферата на дизайна, стига да е напорист и търсещ.

– С какви проблеми се сблъсквате по време на Вашата работа?

– Проблемите, които срещам по време на работа, са от най-различно естество с всеки отделен проект, но ако трябва да обобщя, то те са най-често свързани с липсата на малко повече смелост по отношение на креативността, която клиентите търсят. Смятам, че освен да разрешава проблеми и осигурява комфорт на хората, работата на дизайнера трябва и да впечатлява със своя замах, да се отличава и да провокира. Разбира се, има и изключително много успешни примери за смел и концептуален дизайн в рамките на нашата страна и все повече клиенти, които вървят в тази посока.

– В каква обществена кауза във Вашия град бихте се включили?

– Изключително много обичам София и затова бих участвал в различни проекти, които да допринесат за нейния облик и съвременна визия. Смятам, че с разрастването на града имаме нужда от все повече обществени места с фокус върху озеленяването и връзката на човека с природата.


ПРОЕКТИ


7-20 7-10 7-11 7-13-(1) 7-15-(1) 7-15.1

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си