11 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Нов път ще свързва общините Минерални бани и Първомай

Нов път с дължина 4,2 километра ще свърже общините Минерални бани и Първомай и областите Хасково и Пловдив, като връзката е между селата Сусам в община Минерални бани и Воден в община Първомай. Инвестицията е за близо 1,7 млн. лв., а финансирането е осигурено от републиканския бюджет. Община Минерални бани, която е стопанин на целия обект ще участва със собствено финансиране от 100 000 лева.

Предвидено е да се изградят канавки, водостоци, ще се положат и два пласта асфалт. Изпълнител на проекта е хасковската фирма „АБ“, която е спечелила обществената поръчка.

След пускането на отсечката значително ще се съкрати времето за пътуване между съседните населени места и общинските центрове.

Съвместната работа между общините Минерални бани и Първомай, която датира от години, ще продължи с изграждането на туристически пътеки, които да водят към Димитровград, Хасково и Черноочене.

Related Articles

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ