Навигатор Home » Региони » Велико Търново посреща Великден с пъстроцветна украса

Велико Търново посреща Великден с пъстроцветна украса 

15-TARNOVO-Ukrasa-Velikden

Лилия ЦВЕТАНОВА

Велико Търново посреща априлските празници Лазаровден, Цветница и Великден с пъстроцветна украса. Над З00 декоративни яйца в най-различни шарки ще обагрят дърветата в централната част на града. 30 от тях са светещи и така превръщат зелената арка на улица „Независимост” в нощна атракция.

Пъстри великденски кошници с близо 60 яйца гиганти са разположени на площад „Цар Асен I пред крепостта „Царевец”, в зелената зона на пътен възел „Качица”, както и срещу сградата на Централна поща.

По традиция жителите и гостите на Велико Търново ще посрещнат нощта на Христовото възкресение в крепостта „Царевец”. Пасхалното богослужение ще е в Патриаршията – музей „Възнесение Господне”, откъдето точно в полунощ на 15 срещу 16 април ще бъде изнесен благодатният огън. В 01,00 ч. в катедралния храм „Рождество на Света Богородица” ще бъде отслужена Светата литургия.

За жителите и гостите на Велико Търново, избрали да посрещнат празничната нощ на Царевец, общината и фирми партньори ще осигурят осветени яйца и козунак.

 

Добавете коментар