16 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

SKY IS THE LIMIT: Изпълнение на многофункционална сграда „Естера“ с PERI системи

Дайте ми лукса в живота и аз с охота ще се откажа от останалото“ е казал Франк Лойд Райт. И ако за мнозина луксът се измерва в карати на диаманти, скъпи яхти и тузарски пътешествия за най-великия американски архитект на всички времена мярката за лукс са сградите. Според него няма по-вълнуваща гледка от новострояща се сграда, която обещава да стане знакова за района, в който се изгражда.

Един поглед в началото на булевард „Черни връх“ в София е достатъчен, за да бъде прикован от новостроящата се мултифункционална сграда „Естера“. Тя впечатлява не само с размерите си, а предизвиква и естетическо вълнение със своята архитектура. Удобство и изисканост са запазените характеристики на „Естера“. Те най-точно показват комфорта и вниманието към детайла, с които е проектирано и се изгражда бъдещето бижу в квартал „Кръстова вада“. В строителството на Естера“ са заложени енергоефективни и екологични материали, както и технологии  на водещи производители, сред които и PERI .

Като водещ представител на кофражни системи и скелета, с репутация в световен мащаб, компанията предложи оптимално решение за извършване на довършителните работи по фасадата на сградата. Вече 20 години български инвеститори, архитекти, проектанти и строители   намират сигурен партньор в лицето на PERI. Компанията с централа в Германия прилага най-високите стандарти и европейско качество за изпълнение на кофраж, скеле и компоненти на обекти у нас.

ТЕХНИЧЕСКО РЕШЕНИЕ

Съчетанието на различни системи от продуктовото портфолио на PERI позволява бързо, лесно и безопасно обезпечаване на изискванията на обекта.

Конвенционалният начин за монтаж на скеле като при фасадното изпълнение на „Естера“ е с дублиране на материала. Това значително увеличава работните часове и разхода за материал. За да се избегнат тези неудобства е предпочетено решение с фасадно скеле от система PERI UP Easy. То позволява бързо, лесно и безопасно изпълнение на надлъжни конзоли до 3m, смяна на равнината на скелето, изпълнение на ниши към сградата със сложни форми и поставянето на напречни конзоли навън от сградата.

За да се обслужат и най-сложните форми на фасадата в определени зони е необходимо изграждане на допълнително скеле към основното. Интегрираната розетка към системата фасадно скеле PERI UP Easy позволява комбинацията му с модулната система скеле PERI UP Flex. Това съчетание улеснява безопасното изпълнение на сложни детайли със стандартни системни елементи.  Монтирането на конзоли до 1 метър е предимство, което дава възможност за изграждането на платформи за комфортно обслужване на таваните при конзолно издадените части.

Комбинацията на фасадното скеле с конзоли от системата VARIOKIT, която е с много висока товароносимост, позволява монтаж от различни нива. Това се прилага там, където е невъзможно стъпването на скелето върху основа или е необходима промяна на равнината на заскеляване.

Техническото решение за фасадното скеле на мултифункционална сграда „ЕСТЕРА“ покрива високите изисквания за безопасност на обекта по най-ефективния начин. Системата фасадно скеле PERI UP Easy отговаря на всички действащи норми по безопасност, като разполага с пълен набор от обезопасителни елементи – парапети по горно и долно перило, бордови дъски, челни парапети, конзоли за достъп, предварителен монтаж от долно ниво с рамката Easy Frame и др. Скелето е сертифицирано по EN 12810 с клас на натоварване LC3 от 2 kN/m2 за стандартна конфигурация до 24 m височина.

Намалено с 15 % тегло и възможността на фасадното скеле да се комбинира с други системи от портфолиото на PERI позволява изготвянето на най-ефективното решение за всеки проект и я прави най-предпочитаната сред всички фасадни системи.

Бързо, лесно и безопасно с PERI!

Related Articles

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ