Вдигат още 3 нови детски градини, санират други 6

0
Вече тръгна строителството на нова сграда към 134-та детска градина в „Красно село”

В СОФИЯ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА

Столична община е осигурила над 90 млн. лв. за инвестиции в образователната инфраструктура

Катя КОСТОВА

До края на годината в София ще бъдат изградени още 3 нови детски градини, а други 6 ще бъдат основно ремонтирани или разширени. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверката си на строителството на нова сграда към 134-та детска градина в „Красно село”, която ще увеличи капацитета й. Тя уточни, че новите заведения ще бъдат в районите „Красно село“, „Младост“ и „Витоша“. В „Овча купел” вече започна реконструкцията на 124-та детска градина. „Район „Красно село“ е един от най-натоварените от гледна точка на търсене на места в детските градини заедно с районите „Триадица“, части от район „Люлин“, „Лозенец“ и „ Витоша“, затова и насочваме инвестициите в тази посока”, каза още Фандъкова.

От общината планират цялостната реконструкция и на още 6 детски градини. Работата на три от тях вече са започнали в район „Витоша“ и една в кв. „Кръстова вада“ в район „Лозенец“.

Общо до края на 2018 г. близо 50 сгради на училища и детски градини ще бъдат ремонтирани това лято със средства от приватизационния фонд, както и със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“. За тази и следващата година Столична община е осигурила над 90 млн. лв. за инвестиции в изграждане и модернизация на образователната инфраструктура.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си