Навигатор Home » Архитектура » Ванина Костадинова, интериорен дизайнер: За мен е важно да мога да превръщам мечтите на хората в реалност

Ванина Костадинова, интериорен дизайнер: За мен е важно да мога да превръщам мечтите на хората в реалност 

Ванина Костадинова е родена в Пловдив.

Завършва Гимназия за чужди езици „Иван Вазов“.

Висшето си образование продължава в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, специалност „Компютърни технологии“. По време на следването си започва работа като проектант на мебели във водеща мебелна фирма. Проектирането и дизайнът я грабват и много скоро избира професията на интериорен дизайнер. Има няколко специализации по интериорен дизайн, но най-много е научила от практиката в работата.

Интериорният дизайн не е просто красива картинка, а концепция за живота на всеки един от нас

– Защо избрахте да се реализирате в България?

– Въпрос на характер е. Някои избират по-лесния път, други обичат предизвикателствата. В България, наред с трудностите и чисто административните спънки, има и много възможности. Стига човек да вярва в себе си и да има потенциал, би могъл да се реализира навсякъде. Изборът в случая няма как да бъде лесен – печелиш едно, а губиш друго. Просто човек трябва да прецени какво е важно за него и да действа. Защото няма нищо по-страшно от бездействието и липсата на желание да се бориш и да постигаш това, за което мечтаеш. България има нужда от можещи хора, които разбират добре, че няма да дойдат спасители и да решат проблемите им с магическа пръчка. Хора, които знаят, че всичко зависи от тях и от усилената им работа за промяна.

– Какви са трудностите, с които се сблъсквате във Вашата работа?

– Интериорният дизайн е нещо много важно, защото е свързано с душевната хармония в хората и с умението да постигаш и създаваш баланс и уют, които са много важни в ежедневието ни.

Трудности в живота на всеки един от нас винаги ще има, въпросът е да притежаваш нужните качества и умения да се справяш с тях. Лично за мен е много важно да върша работата си професионално и да превръщам мечтите на хората в реалност. Интериорният дизайн не е просто една красива картинка, това е концепция за живот на всеки един от нас и трябва да бъде създаден според индивидуалните потребности и нужди.

– В каква обществена кауза във Вашия град бихте се включили?

– Бих се включила във всички каузи, които биха развили личния и обществения потенциал на хората, защото големите неща се постигат по-лесно, когато за тях работят повече хора. За да се случи промяната на всички нива, за която често говорим помежду си, е нужно първо да се променим ние самите като мислене, действие, манталитет и умения.

Не може да искаме промяна и в същото време да приемаме за нормални и да правим неща, за които негодуваме по принцип.


ПРОЕКТИ


7-1

Обзавеждане на трапезария


7-2

 

Кухня с бар

 


7-3

Обзавеждане на детска стая


7-4

 

Спалня


7-8

Обзавеждане на хол


7-57-77-6

Кухня с трапезария      

 


 

Добавете коментар