Валерия Радева, интериорен дизайнер: Трудностите невинаги са с отрицателен заряд

0
Валерия Радева e родена в Габрово. Висшето си образование завършва в Нов български университет в София през 2010 г. Още по време на следването си участва в различни арт и дизайн проекти. След дипломирането си започва да се занимава с интериорен дизайн на свободна практика. Малко по-късно открива студио за мода и дизайн във Велико Търново. Към момента работи в Габрово, където заедно с баща си, който е строителен инженер, и с брат си, който е архитект, основават студио за проектиране и вътрешен дизайн.

Чрез тях израстваме и ставаме по-конкурентоспособни

– Защо избрахте да се реализирате в България?

– Всъщност не съм се замисляла защо съм избрала реализация в България поради факта, че не съм си и представяла да търся такава навън. Завършила съм образованието си тук и смятам, че това само по себе си обуславя оставането ми в родината. Мисля, че е важно да обичаш това, с което се занимаваш, а реализацията ще дойде неминуемо. Не се случват лесно нещата, но не мисля, че в чужбина е по-лесно. Човек трябва да се бори където и да се намира, затова аз предпочитам да се боря на своя земя, където чувствам принадлежност. Нужно е доста търпение, постоянство и вяра във възможностите си и в себе си. Талантът в повечето случаи се възнаграждава и не остава незабелязан.

Какви са трудностите, с които се сблъсквате във Вашата работа?

– Проблеми има доста, както във всеки един бранш. Те могат да бъдат от най-разнообразен характер – трудности при намиране на нови обекти своевременно, намиране на подходящи подизпълнители от всякакъв тип, избор на най-подходящите и рентабилни материали, проблеми при оформяне на документация и т. н. Но въпреки всичко именно чрез трудностите израстваме и ставаме все по-добри и по-конкурентоспособни. Така че по-скоро смятам, че трудностите невинаги са с отрицателен заряд.

В каква обществена кауза във Вашия град бихте се включили?

– Бих се включила в кауза, която смятам, че би допринесла за културното развитие на града и за по-креативното мислене на хората.


ПРОЕКТИ


7-4

 

Проект за кафене в Габрово 7-5

 

 

 


7-3

 

Проект за дневен и нощен бар

 

 


7-17-2

Etiquette lounge & bar, Ловеч


7-77-6

Carpe Diem – остров Карпатос, Гърция


 

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си