Българска компания придоби сградата на британското посолство в София

0

Бизнес сградата на ул. „Московска“ в центъра на София, където се намира Посолството на Великобритания, вече е собственост на българска компания, съобщават от Cushman & Wakefield Forton, посредник по сделката. Досега имотът беше на регистрираното в Ирландия дружество Avestus Capital Partners. Купувачът не желае да бъде разкривано публично името му, както и цената на сделката.

Сградата е завършена през 2001 г. и разполага с 4500 кв. м отдаваема площ, разположена на осем офис нива плюс подземен паркинг за нуждите на наемателите.

Вътрешното разпределение е от отворен тип с лице към бул. „Дондуков“ и ул. „Московска“. Плановете на инвеститора са свободните площи да бъдат реновирани и отдадени на първокласни наематели.

„Придобиването на Бизнес център Московска спада към т. нар. трофейни сделки, при които обект на продажба са имоти с емблематична локация, архитектура или история. Сградата привлича със знаковото си местоположение, което я прави подходяща за представителни офиси на финансови институции, адвокатски кантори, големи чужди компании“, коментираха от Cushman & Wakefield Forton.

Към момента средната доходност в офис сегмента е 7,75%, а средният наем на първокласна площ в центъра на София и край големите булеварди е между 12 и 14 евро/кв. м. Според експертите офис площите са интересен сегмент заради стабилните наемни нива, ниския процент незаетост и възможностите за придобиване на първокласни имоти.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си