Българската петролна и газова асоциация напуска КРИБ

Причината е отлагането на Закона за горивата

0
Председателят на газовата асоциация Валентин Златев иска спешна среща с премиера Борисов

Българската петролна и газова асоциация (БПГА) напуска КРИБ и иска спешна среща с премиера Борисов. Причината е категоричното несъгласие с опита да се протака влизането в сила на закон, вече приет от българския парламент.
„Това на практика означава продължаване на живота на сивата икономика в структуроопределящ сектор за България, какъвто е производството и търговията с течни горива“- се казва в официална декларация на БПГА.

Членовете на БПГА изразяват и възмущението си от факта, че отлагането се предлага без никаква дискусия и консултации със засегнатия бранш.

„Нещо повече, смятаме, че се прави целенасочен опит реалната дискусия за ограничаване на контрабандата, ДДС-измамите и други незаконни схеми в сектора, да се измести от спекулации за противопоставяне на големи и малки фирми в бранша и за ограничаване на свободната конкуренция“, се казва още в декларацията.

Председател на БПГА е един от най-влиятелните бизнесмени в България – Валентин Златев. Той е, генерален директор на „Лукойл–България“. Членове на Асоциацията са „Бент Ойл“ АД, „Булмаркет ДМ” ООД, „Ви-газ България” ЕАД, „Газтрейд” АД, „Еко България” ЕАД, ЗАРА-Е ЕООД, Литекс АД, „Лукойл България” ЕООД, „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД, „НИС Петрол“ ЕООД, „ОМВ България” ЕООД, „Петрол“ АД, „Приста Ойл Холдинг” ЕАД, „Ромпетрол България” ЕАД, „Синергон Петролеум“ ЕООД, „Шел България“ ЕАД.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си