Българо-кипърски бизнес форум- шанс за партньорства в транспортната инфраструктура, управление на имоти и други сектори

Президентът на Кипър пристига на двудневно официално посещение в страната ни

0

Президентът на Кипър Никос Анастасиадис е на официално посещение в България на 25 и 26 февруари по покана на българския държавен глава Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на президента.

Засилване на икономическото и търговското партньорство между двете държави, проекти за енергийна диверсификация в региона, както и сътрудничеството на България и Кипър в Европейския съюз ще бъдат във фокуса на разговорите между двамата държавници.

Президентът Никос Анастасиадис и съпругата му Андри Анастасиадис ще бъдат посрещнати от Румен Радев и Десислава Радева с официална церемония в 10.00 часа, пред храм-паметника „Св. Александър Невски“. Държавният глава на Кипър ще положи венец пред паметника на Незнайния воин.

Следва среща „на четири очи“ между двамата президенти, след което ще се състоят пленарните разговори между двете официални делегации.

На 26 февруари от 9.30 часа, в сградата на Българската търговско-промишлена палата, Румен Радев и Никос Анастасиадис ще открият Българо-кипърски бизнес форум. В неговите рамки ще бъдат подписани три двустранни споразумения за сътрудничество между търговско-промишлените палати на двете държави. Във форума ще участват фирми от Кипър с интерес в сферата на транспортната инфраструктура, инвестиции в авиационния сектор, управление на недвижимо имущество, складови дейности, консултантски услуги, производство на електротехника.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си