Навигатор Home » Икономика » България с фонд за стартиращи фирми

България с фонд за стартиращи фирми 

18-Iconomica

Фонд за ускоряване и начално финансиране за стартиращи фирми се създава у нас. Бюджетът му е от 100 млн. лв. Управлението му ще реализира Фондът на фондовете и трябва да покрие разходите за пълното прохождане на едно предприятие. Това обяви заместник-министърът на икономиката Александър Манолев на първата конференция Dare to skale на компанията „Ендевър” в Югоизточна Европа.

Александър Манолев изтъкна, че създаването на иновативни предприятия е път към постигане на икономически растеж, основен приоритет на страните от Централна и Източна Европа. Особено е важно да се насърчава предприемачеството на младите хора, тъй като те ще осъществят четвъртата индустриална революция.

Според заместник-министъра страната ни се утвърждава в Югоизточна Европа като страна с благоприятна бизнес среда. Едно от предимствата й е, че голям брой стартиращи предприятия от региона са получили финансиране от българските фондове за рисков капитал. Това е станало през първия програмен период – 2007-2013 година. Целта е сега тази практика да продължи и да се изгради стабилна система за подкрепа на предприемачите.

Добавете коментар