22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

„Българската геодезия – настояще и бъдеще“ е темата на предстоящия в УАСГ форум

Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) организира кръгла маса на тема „Българската геодезия – настояще и бъдеще“. Събитието е по инициатива на Геодезическия факултет и под патронажа на зам.-ректора на университета проф. д-р инж. Славейко Господинов.

Форумът ще се проведе на 10 юни от 10:00 часа в сградата на Университета по архитектура, строителство и геодезия на бул.“Христо Смирненски“ 1. В корпус „Б“, в заседателната зала на Строителен факултет.

Участие в кръглата маса към момента са заявили представители на Агенцията по геодезия, картография и кадастър и на Съюза на геодезистите и земеустроителите в България, съобщават от университета. Участие са заявили също и представители на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, Камарата на инженерите по геодезия и на Асоциацията на геодезическите фирми.

За Геодезическия факултет при УАСГ

Геодезическият факултет при УАСГ е единствен в страната. Kато такъв е основното и водещото звено за осигуряване на професионални кадри в областите: геодезия; картография; кадастър; фотограметрия; дистанционни изследвания на Земята; оценка на недвижими имоти; управление на земеделски земи и имоти; управление на европейски инфраструктурни проекти; земеустройство, екология и опазване на околната среда.

Related Articles

С 3,5 млн. лв. доизграждат храма в Южния парк

По предложение на министър-председателя акад. Николай Денков правителството отпусна средства за доизграждането на храм „Св. вмчк. архидякон Стефан“ в Южния парк в София. Средствата...

Модернизират осветлението в 14 столични района

Столичната община ще кандидатства по проект за модернизация на системата за изкуствено осветление в 14 района на София. Предложението предстои да бъде одобрено на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ