18 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Летище София и Българската стопанска камара ще си сътрудничат в бизнес анализите

БСК и Летище София ще си сътрудничат в бизнес анализите, товарния транспорт и човешките ресурси. Това стана ясно по време на провелата се среща на председателя на БСК Добри Митрев с изпълнителния директор на „СОФ Кънект“ АД (новият оператор на Летище София) Хесус Кабайеро. 

В момента тече модернизация на обектите, намиращи се на Терминал 2 на Летище София. В ход са и два мащабни инвестиционни проекта – ремонт на паркинга на летището и подготовка за покупка на нова багажна система.

Добри Митрев представи възможностите на БСК за партньорство, като отбеляза, че в продължение на 42 години Камарата е икономически дисидент, чиято основна цел е защита на българските работодатели. „Стараем се да сме възможно най-добрият адвокат на българския бизнес и да имаме професионални, а не политически отношения с всички институции“, подчерта председателят на БСК.

Хесус Кабайеро представи новия екип, който ще управлява Летище София, както и инвестиционния план на „СОФ Кънект“. „Амбицията ни е не просто да модернизираме летището, а то да донесе добавена стойност за столицата и за България. Част от това е развиването на мрежата полети от и към София, за което водим ежедневни преговори с авиокомпаниите, с местната и централна власт и целия туристически сектор “, подчерта г-н Кабайеро. Той добави, че летищните такси на Летище София са сред най-ниските в Европа и, независимо че това генерира загуби за концесионера, те ще бъдат запазени през 2022 г. Идеята е да се подпомогне възстановяването на авиокомпаниите и привличането на нови партньори.

Ръководителите на БСК и „СОФ Кънект“ постигнаха договореност да обединят усилия в бизнес анализите, включително оценка на потенциала на товарния транспорт и дейностите по ремонт и поддръжка на авиационна техника, както и по въпросите свързани с управлението, квалификацията и обучението на човешките ресурси и управлението и оптимизацията на процесите.

В срещата участваха още Станислав Попдончев – зам.-председател и главен финансов директор на БСК, и Росен Бъчваров – директор „Връзки с институциите и комуникации“ на „СОФ Кънект“.

Related Articles

Благоустрояват общинския парк в Джебел

Общинският парк „Горичката“ в град Джебел ще бъде изцяло обновен, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Проектът предвижда изграждане на пътеки с настилка от асфалтобетон...

5 млн. лева от ЕС за укрепване на три свлачища във Велико Търново

Община Велико Търново очаква близо 5 милиона лева европейско финансиране за укрепване на три свлачища, които засягат жилищни и промишлени територии и пътища. Проектът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ