Навигатор Home » Икономика » Българинът тегли потребителски кредит най-често за почивка и жилищни ремонти

Българинът тегли потребителски кредит най-често за почивка и жилищни ремонти 

Банките ухажват с различни оферти кандидатите за потребителски кредити

Все повече хора обединяват или предоговарят задълженията си към банките

Финансирането на ваканции е изместило плащането на сметки с потребителски кредит от българите, показва обзорът „Потребителският кредит на българина“ от БНП Париба Лични Финанси, България. Броят на молбите за кредитиране на почивки в последните 6 месеца е нараснал близо три пъти в сравнение с периода ноември 2016 г. – април 2017 г.

Ремонтът на дома е следващото нещо, за което хората най-често търсят финансиране от банките чрез потребителски заеми.

Според анализа на експертите това, че сме готови да инвестираме по-големи суми, за да направим домовете си по-модерни и уютни, както и желанието да се купи по-скъпа кола, е индикатор, че жизненият стандарт на българите се повишава и постепенно се доближава до европейските държави. Потребителските кредити за жилищни ремонти, обединяване на задълженията и покупка на автомобил формират близо 80% от запитванията, получени от БНП Париба Лични Финанси за периода на анализа.

Броят на молбите за кредити за ваканции в последното шестмесечие отбеляза ръст от близо 300% в сравнение с месеците от ноември 2016 г. до април 2017 г.

За този период средната сума на молбите за ремонт на дома скача с 8% – от 5168 лв. в периода ноември 2016 г. – април 2017 г. до 5567 лв. през последните 6 месеца.

Покупка на обзавеждане, лечение, семейни тържества и образование са другите цели, за които хората теглят потребителски кредити. Според банкови експерти с ускоряването на икономиката хората стават все по-спокойни по отношение на личните си финанси и кандидатстват за по-големи кредити с по-дълъг срок на изплащане.

 

 

Отговор на Българинът тегли потребителски кредит най-често за почивка и жилищни ремонти

  1. Йордан

    Най-вече за енергийна ефективност топлоизолация

     

Добавете коментар