Поли ВАСИЛЕВА

Санираният блок „Леденика” разкраси Мездра, съобщиха от общината. Жилищната сграда бе обновена със средства от Националната програма за енергийна ефективност. За откриването й се събраха всички живеещи в нея 53 семейства, граждани, общински служители, представители на фирмите, изпълнили строителните работи.
„Благодаря на строителите, на държавата за финансирането. Получихме едно бижу на входа на нашия град“, каза в поздравлението си към гражданите кметът на града Генади Събков. Ние сме пример на града за съседско обединение в името на доброто на всички ни, отговориха му съкооператорите.
Кметът обеща, че обновлението на пространството около блока ще продължи. Ще бъде направена нова вертикална планировка, ще се смени визията на близката улица „Индустриална”, ще се облагороди междублоковото пространство.
За обновлението на „Леденика” са работили обединението „Мездра Енерджисейф” – София с партньори „Арете строй” – ЕООД, „ПМ Архитекти” – ЕООД и „Васкомерс груп” – ЕООД. Строителният надзор е бил поверен на „Кимтекс ЛС” – ООД – Плевен. В строителните работи са вложени 636 000 лв. Всички са убедени, че работата е качествена и е извършена в договорения срок. Отец Георги отслужи водосвет за здравето на живеещите в сградата, а певци и танцьори се погрижиха за доброто настроение на всички.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си