Близо 30% спад на продажбите на нови автомобили у нас от началото на годината

В Евросъюза понижението е над 22 на сто

0

Автомобилният пазар и у нас пострада чувствително покрай коронавирусната криза. Според Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA), продажбите на нови автомобили в България за месец юни например се свиха с 29,9% спрямо година по-рано. Предходният месец е още по-тежък и регистрира срив с 69% през май, сравнено със същия период на 2019-а.

Продажбите на автомобили в ЕС паднаха също, но по-сдържано отколкото през май, в резултат на разхлабване на противоепидемичните мерки на стария континент, показват последни данни на Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA),

Продажбите (регистрацията) на нови пътнически автомобили в Европейския съюз се свиха през юни с нови 22,3% на годишна база след срив с 52,3% през май, достигайки регистрирани 949 722 нови автомобили спрямо 1 222 942 година по-рано.

Въпреки че автокъщите отново се отвориха за бизнес след отмяна на ограничителните противоепидемични мерки, и непрекъснатата работа на шоурумовете на вносителите на автомобили у нас браншът като цяло регистрира сериозни загуби.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си