Биткойн банкомати никнат в търговски зони на Атина

Криптовалутите се приемат като разплащателно средство в над 100 предприятия в Гърция

0

Биткойн банкоматите се разпространяват в Гърция, позволявайки на хората да депозират пари в брой и да получат цифровата валута в техния специален цифров портфейл или обратно. Такива терминали изникват в книжарници, магазини, минимаркети и малки търговски пространства в Атина и други гръцки градове.

След транзакция на Биткойн банкомат никой не може да следи хода на парите, съобщи в. „Катимерини“. Виртуална валута работи паралелно с конвенционалната парична система като няма никакъв надзор или регулация откъде идват или къде отиват депозираните пари. Начинът, по който е структуриран този пазар, осигурява пълна анонимност на участващите страни, което поражда множество въпроси за законността на средствата и техния произход.

Вицепрезидентът на Комисията за капиталовия пазар в Гърция – Натаса Стаму обясни пред „Катимерини“, че „анонимността, скоростта на транзакциите, по-лесното прикриване на произхода и местоназначението на парите и капацитетът за трансфер и съхранение извън регулираната кредитна система правят криптовалутите идеални за извършване на незаконни дейности, които не могат да бъдат открити и решени своевременно и ефективно, цитират от Pariteni.

В същото време е факт, че криптовалутите се приемат в Гърция като средство за плащане в над 100 предприятия.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си