Навигатор Home » Икономика » БИЗНЕС ПЛАН Презентират Видин като „Перла на Балканите”

БИЗНЕС ПЛАН Презентират Видин като „Перла на Балканите” 

18-Vidin.

Цвета ИВАНОВА

Предприемачи от Видин създадоха инициативен комитет, който да представи концепция за развитието на града като туристически, спортен и рехабилитационен център, съобщи председателят му Николай Цветков. Работното заглавие на тази концепция е „Видин – Перлата на Балканите”.

Идеята на предприемачите е да бъдат изградени хотели, спортни съоръжения, гребен канал на Дунав и яхтено пристанище. За целта трябва да се използват добрите отношения на българското правителство с европейски, арабски и азиатски инвеститори.

Видин има природни дадености, които могат да станат бъдещето на града, обясни Николай Цветков. Освен историческите си и културни забележителности Видин има топла минерална вода с много редки лечебни качества, има голяма река, която позволява изграждането на гребен канал и яхтено пристанище. Седемчленният инициативен комитет трябва да разработи концепцията „Перлата на Балканите” и да я предложи на инвеститори. Ролята ни е преди всичко да популяризираме тези необикновени възможности на Видин, които могат да се окажат неговото бъдеще, обясни Николай Цветков.

Добавете коментар