Бизнесът иска самолетна линия Пловдив – Бурса – Анталия

Дружеството на български и турски компании в града подготвя Бизнесфорум с фокус Тракийския регион и в сътрудничество с община Текирдаг

0

Създаване на редовна самолетна линия Пловдив – Бурса – Анталия е един от приоритетите на бизнеса в Пловдив. Само преди седмица бизнесмени от Турция, водени от депутата в Меджлиса Мустафа Ески – шеф на Парламентарната комисия за приятелство с България, са посетили Летище Пловдив. Темата на разговорите с ръководството е била евентуална редовна линия Пловдив – Бурса – Анталия.

Тя се обсъжда от 8 години, но заради неясноти около концесията на аеропорта на Пловдив не се е реализирала. Назрял е моментът, коментират от деловите среди на двете съседни държави

Тази година Turkish Airlines ще закупи 36 нови самолети и ще има опция да включи техника и по бъдещата дестинация Пловдив – Бурса. Линията може да се продължи до Анталия и така капацитетът наистина да се заеме, считат от Дружеството на български и турски бизнесмени в Пловдив „Бултиш“.

Във връзка с 20-годишнината на организацията от там подготвят голям Бизнесфорум с фокус Тракийския регион и в сътрудничество с община Текирдаг. Предвижда се и Благотворителен концерт в средата на 2020.

Фирмите, членуващи в „Бултиш“ са известни с дарителството си през годините. На 21 януари бизнесмените ще дарят Дома за деца, лишени от родителски грижи в Брацигово, с домакинска техника и дрехи. И през 2020 българо-турските фирми от Пловдив и региона ще продължат подкрепата си и в сферата на културата.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си