11 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Нов път ще свързва общините Минерални бани и Първомай

Нов път с дължина 4,2 километра ще свърже общините Минерални бани и Първомай и областите Хасково и Пловдив, като връзката е между селата Сусам в община Минерални бани и Воден в община Първомай. Инвестицията е за близо 1,7 млн. лв., а финансирането е осигурено от републиканския бюджет. Община Минерални бани, която е стопанин на целия обект ще участва със собствено финансиране от 100 000 лева.

Предвидено е да се изградят канавки, водостоци, ще се положат и два пласта асфалт. Изпълнител на проекта е хасковската фирма „АБ“, която е спечелила обществената поръчка.

След пускането на отсечката значително ще се съкрати времето за пътуване между съседните населени места и общинските центрове.

Съвместната работа между общините Минерални бани и Първомай, която датира от години, ще продължи с изграждането на туристически пътеки, които да водят към Димитровград, Хасково и Черноочене.

Related Articles

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ