15 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Бивша резиденция на Тато в Наречен отива на търг

Бившата правителствена резиденция в село Нареченски бани е сложена на тезгяха. Ще се разиграе на търг от Министерството на отбраната на знаковата дата 9 септември. Документи за участие се приемат до 4 септември. Базата в селото, известно с лековития си климат и минерална вода е строена след 1944 година и  е била за нуждите на първите мъже в държавата по време на комунистическия режим. След промените през 1989-а тя се е ползвала като лечебно-възстановителна база на Министерския съвет.

Търгът за резиденцията, която е с площ от 22 833 кв.м, ще се проведе на 9 септември, а документи за него се приемат до 4 септември. Началната тръжна цена на резиденцията с площ от 22 833 кв.м е 668 000 лева, а депозитът за участие ще е 267 200 лева. Търгът е с тайно наддаване, заради което участникът дал най-висока цена ще спечели имота.

БАЗАТА

Резиденцията се намира точно над село Нареченски бани, а до него се стига по път, който е изграден специално за резиденцията. Теренът включва пет постройки с обща застроена площ от 1 462 кв.м, като разполага и със собствен пропускателен пункт. Има собствен извор с минерална вода и вътрешни басейни. Целият имот е заобиколен от гъст горски масив, като се разкрива гледка към цялата котловина.

„Сградният фонд е силно амортизиран и негоден за ползване без извършване на основен ремонт и реконструкция“, допълва се в съобщението на МО. Така е било взето и решението за продажбата на базата чрез търг, а парите ще отидат в бюджета. Освен за правителствената база в Нареченски бани военното ведомство ще  проведе търгове за още 21 имота с отпаднала необходимост за армията. Те се намират в цялата страна като цените им варират от 14 000 до 3,1 млн. лева. Най-големият от тях е в село Черногорово, община Пазарджик, който е с площ от 1 054 дка, а началата му цена е 2,5 млн. лева.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ